Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Tisdag02.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Resumé insikt

Evelina Rönnung: Därför måste vi ifrågasätta grupparbete som norm – för kreativitetens skull

Evelina Rönnung: Därför måste vi ifrågasätta grupparbete som norm – för kreativitetens skull

Vår nya religion stavas grupparbete. Det är kollektivet som är det viktiga på arbetsplatsen, inte individuella prestationer. Resumé Insikts nya krönikör Evelina Rönnung menar att det i vissa fall borde vara tvärtom.

Publicerad: 1 Februari 2021, 13:33

Ämnen i artikeln:

Evelina RönnungKrönikaKreativitet

Evelina Rönnung är ny krönikör i Resumé Insikt.

Isolering har inget strålande rykte. När vi inte associerar det med pandemi, tänker vi på fängelser och psykisk ohälsa. Det finns ingen anledning att ifrågasätta vår natur som grupplevande i stort behov av gemenskap; vi alla mår bättre av att spendera tid i meningsfulla relationer med vänner, familj och kolleger. Men innebär det verkligen att grupprestationer alltid slår den enskildes ansträngning på en arbetsplats? I decennier har vi känt till effekterna ensamheten har på kreativiteten, men det är precis nyligen vi märkligt nog börjat ignorera dem.

I vår nya religion där påtvingat grupparbete anses vara vår enda källa till välmående, etableras normer och sanningar snabbare än vi anar. Orsaken till att en grupp bildas är sällan en följd av att alla individer i gruppen, som av en lycklig slump, delar samma värderingar, ideal och röster. Det finns sådana grupper också, men knappast på moderna arbetsplatser. Själva inträdesbiljetten till gruppen är snarare individens vilja och förmåga att kompromissa med sina extremer. Resultatet är måttfullhet och neutralitet. Belöningen är gemenskap, tillit och trygghet. Grupparbete är därför ett fantastiskt verktyg för masstillfredsställelse, men uselt för kreativt tänkande. 

”Att stänga dörren till omvärlden innebär att ställa den på vid gavel till ett inre universum av inspiration och lust”

Om man vill skapa något nytt måste man börja med att aktivt ifrågasätta alla antaganden man tror att man ”vet” om ett givet problem eller scenario och helt försöka undvika att göra gängse uppfattningar till sina egna. Därmed blir det smått omöjligt att utforska den mänskliga fantasins gränser och samtidigt försöka ta sig igenom det moraliska nålsöga som gruppnormer, koder och regler ofta är. Den typen av utlämnande arbete kräver den trygghet man bara hittar i det egna rummet, där ingen tanke är kriminell och där man kan söka svar utan rädsla för att bli dömd – långt ifrån måttfullhet och bred konsensus. Att stänga dörren till omvärlden innebär att ställa den på vid gavel till ett inre universum av inspiration och lust.

Den funktionella ensamheten är också mycket bördig jord för en närmast transliknande produktivitet. Många företag tror att glada medarbetare är produktiva medarbetare. Forskning tyder på att det sannolikt är tvärtom, vilket innebär att de anställdas tillfredsställelse är resultatet av, snarare än orsaken till, produktivitet. Därför kan vi inte fortsätta det tanklösa sökandet efter enbart ”team players”, värdera kollektiva resultat högre på grund av att de är kollektiva och låta snedvriden gruppdynamik stå i vägen för innovation. En modern arbetsplats bejakar isolering som ett verktyg för skaparglädje och grupparbete som ett verktyg för beslutsfattande och har förstånd nog att inse skillnaden. 

Evelina Rönnung

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.