Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Tisdag02.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Till alla jobb

Kommunikationsdirektör

Skatteverket, Stockholm

Ansök nu

Hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap för att skapa värde för våra kunder. Du har en avgörande roll i vår förändringsresa. Var med och gör samhället möjligt. 

Om jobbet
En väl fungerande kommunikation, är en central del i vår strategi för att Skatteverket ska lyckas utföra sitt uppdrag på bästa sätt, och för att vi ska fortsätta upprätthålla vårt höga förtroende hos privatpersoner och företag. Kommunikationsområdet kräver ständig utveckling, för att kunna möta såväl interna behov som förändringar i vår omvärld. Vi söker nu dig som vill vara med att ta ansvar för att driva utvecklingen framåt tillsammans med många kompetenta och engagerade kollegor.

Som kommunikationsdirektör är du chef för kommunikationsavdelningen och en del i Skatteverkets ledningsgrupp. Du rapporterar till generaldirektören. Kommunikationsavdelningens uppdrag är normstärkande och förtroendeskapande myndighetsövergripande kommunikation såväl externt som internt. Avdelningen består av drygt 50 medarbetare. Du har två enhetschefer samt några medarbetare som är direktrapporterande till dig.

Som chef och ledare på Skatteverket ser du till helheten, skapar förutsättningar och agerar medvetet i vardagen. Tillsammans med andra arbetar du för att skapa värde med fokus på kunden, med grund i vårt samhällsbärande uppdrag. I ditt ledarskap möjliggör du utveckling och lärande genom att ge mandat och skapa handlingsutrymme; du förstärker och följer upp de beteenden och den kultur som behövs för att vi tillsammans ska kunna genomföra vårt uppdrag. Du förväntas agera och leda även om svaren inte är givna, vägvalen inte tydliga och arbetssätten inte självklara. Att vara chef och ledare innebär både att du utmanar och att du själv utmanas kring tankesätt och arbetssätt.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

  • ha förmåga att se helheten med fokus på kundvärde

  • ha förmåga att skapa rätt förutsättningar utifrån din förståelse för verksamhet och uppdrag

  • ha förmåga att agera medvetet i vardagen utifrån en god självinsikt

  • kunna hantera och analysera stora informationsflöden, se samband och mönster, avgränsa och förmedla information vidare

Du ska även ha:

  • relevant akademisk utbildning inom området eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig

  • flerårig erfarenhet som chef för en kommunikationsverksamhet i en större komplex organisation 

  • flerårig erfarenhet av strategiskt ledningsgruppsarbete med god vana att bidra till hela verksamhetens utveckling, att uppsatta mål och resultat nås samt att tillföra dina sakkunskaper utifrån ett helhetsperspektiv

  • flerårig erfarenhet av kvalificerat strategiskt och operativt kommunikationsarbete i en verksamhet med breda externa målgrupper och med stort medialt fokus.

  • erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbeten inom kommunikationsområdet.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av att leda andra chefer.

Bra att veta
I denna rekrytering samarbetar Skatteverket med Source Executive Recruitment. För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulterna Linda Bellis, 070-783 96 00, linda.bellis@source-executive.se eller Erik Asp, 073-352 34 81, erik.asp@source-executive.se.

Förordnandet som avdelningschef är tidsbegränsat i fem år, med möjlighet till förlängning. 

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska riktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/180

Kontakt
Katrin Westling Palm, Generaldirektör, 010-574 84 42
Fredrik Rosengren, Överdirektör, 010-574 84 40
Jan-Inge Wiksten, Hr specialist, 010-5741991

Facklig företrädare
Johan Almstrand, Saco, 010-573 62 70
Anders Tell, ST, 010-577 63 49

Publicerat 2021-02-19
Sista ansökningsdag 2021-03-12

Publicerad 2021-02-19

Ansök nu