Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Tisdag02.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Till alla jobb

Lead Generation Manager

Hager, Göteborg

Ansök nu

Som Lead Generation Manager ansvarar du för att strategiskt utforma och operativt driva riktade marknadsföringsinsatser mot väldefinierade målgrupper vilket inkluderar att skapa engagemang, stärka varumärket och skapa önskade konverteringar. Den perfekta kandidaten trivs med att analysera data och har erfarenhet av att använda automatiseringsverktyg för marknadsföring som optimerar flödet av kvalificerade leads till sälj. Har du ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och vill utveckla Hagers webbplats till organisationens bästa säljare är detta en roll för dig.

Vad ska du göra?

I rollen som Lead Generation Manager är ditt uppdrag att identifiera, analysera och synliggöra trafiken på hemsida och andra digitala kontaktytor. Utifrån målgruppsanalys agerar du för att få kunden framåt i köpresan samt bygga och stärka varumärkespositionen. Ditt uppdrag är att fånga upp intressen och följa kunden fram till att du kan lämna över kvalificerade leads till säljavdelningen.

Ett urval av rollens arbetsuppgifter:

  • Arbeta nära kollegor inom försäljning, marknad och produkt med befintlig kundportfölj för att säkerställa högsta möjliga lojalitet.

  • Främja användningen av Eloqua och implementera automatiserings- och nurturingkampanjer.

  • Identifiera kundernas köpmönster och mappa kundbeteenden genom lead scoring.

  • Planering och framtagande av kampanjer för att generera trafik och bygga varumärke. Ansvar för Sverige men också i samarbete med andra i koncernen för större kampanjer med europeisk spridning.

  • Arbeta nära Content Marketing för att erbjuda relevant, informativt och inspirerande innehåll tillsammans med en tydlig call-to-action.

  • Kontinuerligt analysera och paketera kommunikationsinsatser för att förstå vilka mekanismer det är som driver olika målgrupper till att göra ett köp/bli en lojal kund.

  • Baserat på sälj- och marknadsplanen årligen ta fram och upprätthålla en operativ och detaljerad plan för att konvertera besökare samt skapa en tydlighet på att mäta och utvärdera resultaten.

Vem är du?

Du är en nyfiken person som drivs av att testa nya saker, utvärdera och förbättra. Du vågar ta beslut, testa och även göra fel då du är trygg i dig själv och din egen förmåga. I rollen ligger det ett stort ansvar att förklara och få med sig andra i resonemang som kanske är självklart för dig men något helt nytt för någon annan. Du har hamnat rätt om du har den unika mixen av affärsdriv och analytisk förmåga och vill vara med när Hager utvecklar sin digitala närvaro.

Du som söker bör ha ett par års erfarenhet av digital marknadsföring och marketing automation med goda resultat. Du är van att jobba i CRM-system och begrepp som retention, kundresor, SQL/MQL och salesfunnel har du använt mer eller mindre varje dag på jobbet de senaste åren. Erfarenhet av B2B och lead generation är meriterande likväl som tidigare erfarenhet av Eloqua och/eller Microsoft Dynamics.

Då Hager är en internationell organisation kommunicerar du flytande på svenska och engelska.

Vilka är Hager?

Hager är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella fastigheter.

Hager är ett familjeägt företag med mer än 11 500 anställda, tillverkning på 22 platser runt om i världen och kunder i mer än 120 länder. De skapar produkter och lösningar, för bostäder och kommersiella fastigheter, som erbjuder sinnesro, säkerhet och välbefinnande för människor i deras dagliga liv.

I Sverige finns huvudkontoret i Mölndal samt ett säljkontor i Stockholm. Gå gärna in på www.hager.se för mer information.

Vill du veta mer?

Den här rekryteringen genomförs i samarbete med KIMM/Wise Professionals. Du kommer att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Martin Jerrskog på martin.jerrskog@wise.se eller telefon 0760001888. Du är varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt då dessa hanteras löpande.

Publicerad 2021-02-25

Ansök nu