Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Tisdag02.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Till alla jobb

PR- och presskommunikatör

Ersta diakoni, Stockholm

Ansök nu

Ersta diakoni är Sveriges största idéburna vård- och omsorgsaktör, en ideell förening grundad år 1851. Vi bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning. Verksamheten drivs icke-vinstsyftande, vilket betyder att allt vårt överskott återinvesteras i verksamheten. Vår vision är att skapa en värdig välfärd för alla.

Är du en bred och senior kommunikatör med tidigare erfarenhet av framgångsrikt påverkansarbete? Då finns en unik möjlighet att vara med och bidra i en samhällsbärande bransch hos en av marknadens mest intressanta aktörer.

Vi är i en spännande fas med stort utvecklingsfokus och tillväxt. Bland annat bygger vi ett nytt sjukhus som ska stå klart år 2023 och vi växer inom vår äldreomsorg och nystartade LSS-verksamhet. Vårt digitala erbjudande utvecklas för att öka tillgängligheten till vård, och vi startar nya verksamheter där vi ser att maskorna i skyddsnätet ofta är stora. Där människor är särskilt utsatta, som i hemlöshet, beroendeproblematik och övergrepp. Dessutom bedrivs en betydande forskning och utveckling.

Vi söker nu en handlingskraftig PR- och presskommunikatör som vill driva och utveckla vår kommunikation i förtjänade och egna kanaler.

Rollen

I rollen arbetar du i nära samarbete med verksamheten, dina kolleger på kommunikationsavdelningen och med kommunikations- och marknadschefen som också är din närmaste chef. Ersta diakoni sitter i fina lokaler på Erstaklippan centralt i Stockholm.

Som PR- och presskommunikatör driver och stöttar du verksamheten i kommunikationsfrågor. Genom nätverkande internt och externt jobbar du med att proaktivt fånga upp relevant innehåll som bygger varumärket och kommunicerar Ersta diakonis uppdrag.

Exempel på arbetsuppgifter

 • Formulera och samordna budskap och aktiviteter som stödjer varumärkeslöfte och positionering samt verksamhetsmål

 • Stötta verksamheten med strategiska, taktiska och operativa Press- och PR-insatser i förtjänade och egna kanaler

 • Skapa, publicera och följa upp innehåll i egna kanaler så som webbplats och sociala medier

 • Medieträna och coacha talespersoner

 • Driva och utveckla arbetet med omvärldsbevakning och analys

 • Ansvara för vår hållbarhetskommunikation, årligen projektleda hållbarhetsrapport

 • Projektleda och delta i event och aktiviteter som Almedalen och Järvafältet

 • Delta i kommunikationshantering vid kriser

Din bakgrund

Du är en skicklig skribent och duktig kommunikatör som smidigt växlar mellan att skriva för olika målgrupper, kanaler och forum med god förmåga att förankra kommunikationsaktiviteter och projekt i olika delar av organisationen. Du har förståelse för hur olika kanaler samverkar och vet hur du skapar publicitet som bidrar till att nå övergripande verksamhetsmål och positionering. Du är intresserad av samhällsfrågor och branschens utmaningar.

För att lyckas i rollen är du drivande, målfokuserad och strukturerad. Du arbetar självständigt samtidigt som du är lyhörd för omgivningens behov, du har förmågan att skapa och etablera goda kontaktnät. Du värdesätter att ha kul på jobbet och bidrar gärna med din positiva energi.

Vi vill att du har:

 • Minst 3-5 års erfarenhet inom kommunikation – och/eller påverkansarbete

 • Högskoleutbildning inom kommunikation, statsvetenskap eller journalistik eller liknande utbildning från t ex Berghs

 • Mycket duktig skribent med erfarenhet av att skriva för olika målgrupper i olika kanaler

 • Kompetens inom verktyg för omvärldsbevakning och analys

 • Kompetens inom kriskommunikation

 • Ett gediget intresse för hälso- och sjukvården och allmänt nyfiken på omvärlden och vad som händer i samhället

Vi erbjuder

Ersta diakoni är i en spännande tillväxtfas och förändringsresa, här finns stora möjligheter att göra skillnad och själv påverka sin roll och utveckling. Vård- och omsorgssektorn står inför stora utmaningar och Ersta diakoni vill vara en del av lösningen.

Ersta diakoni är en arbetsplats där man som medarbetare blir sedd och respekterad och där man utvecklar sin kompetens tillsammans med sina kollegor. I vårt dagliga arbete möter vi människor i utsatta livssituationer. Vårt arbete är lika viktigt och aktuellt idag som för 170 år sedan. Idéburen sektor drivs av allmännytta, inte egennytta och blir så en vinst för välfärden.

Mer om oss

Ersta diakoni är Sveriges största idéburna aktör inom vård och omsorg. Som fristående och nytänkande aktör bedriver vi verksamhet inom hälso- och sjukvård, socialt arbete, fastighetsförvaltning, kyrklig verksamhet och forskning. Vi är ca 1350 medarbetare som varje dag arbetar utifrån vår värdegrund: ”Se människan”, med värdeorden professionalism, tillit och hopp. Vi omsätter ca 1,2 miljarder kr. Under 2020 har vi genomfört ett stort varumärkesarbete med bl a ny grafisk profil och nytt kommunikationskoncept.

Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV via www.kimm.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se. Om du går vidare i processen kommer du få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Johanna Nyqwist på johanna.nyqwist@wise.se

Välkommen med din ansökan!

Publicerad 2021-02-25

Ansök nu