Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Tisdag02.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Till alla jobb

Redaktionell analytiker (vikariat)

Dagens Nyheter/Bonnier News, Stockholm

Ansök nu

Dagens Nyheter söker en vikarierande redaktionell analytiker med intresse för medier, digitalisering och datadriven analys för att vara en del av vårt analysteam och stötta vår redaktion på heltid under ett års tid.

Dagens Nyheter nådde under förra året en historisk milstolpe när vi passerade 200 000 helt digitala prenumeranter. För att nå framtida mål måste vi fortsätta att bygga förståelse för vad som driver lojalitet hos våra prenumeranter och stötta redaktionen i att bli än mer datainformerade.

Dina arbetsuppgifter
Som redaktionell analytiker kommer du att arbeta med fokus på redaktionens behov av digital analys, statistik och uppföljning. Du är kontaktperson för våra redaktionella medarbetare och hjälper till med att svara på frågor, bygga rapporter och sammanställa insikter som kan dras utifrån data. Det kan handla om att utvärdera digitala publiceringar, undersöka läsarmönster eller sätta upp rapporter och dashboards i Google Analytics eller Google Data Studio.

Rent organisatoriskt kommer du att höra till vår marknadsavdelning, även kallad Läsarintäktsavdelningen. Vi arbetar över avdelningsgränser i små team, med korta beslutsvägar. Steget från ord till handling är kort. Det finns stora möjligheter att lära sig nya saker och att påverka. Jobbet är en fantastisk möjlighet att få en unik inblick i hur digitaliseringen just nu stöper om näringslivet i allmänhet och medievärlden i synnerhet.

Du kommer att arbeta nära data scientists, analytiker, journalister, programmerare, marknadsförare och ekonomer. Den första tiden av vikariatet kommer högst troligt att ske på distans hemifrån, men när vi väl får vara tillbaka på redaktionen finns där ett skrivbord för dig.

Kvalifikationer
Vi värderar egenskaper såsom proaktivitet, nyfikenhet, social förmåga och analytiskt sinne.

Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet av:

  • Google Analytics

  • SQL

  • Google Data Studio

  • Officepaketet

  • Grundläggande statistik

Det är en bonus om du har kunskaper inom:

  • Google Cloud Platform (Google Big Query etc)

  • Python

  • Redaktionellt arbete

Ansökan/praktiskt
Önskad start för rollen är mars/april 2021. Vi går därför löpande igenom ansökningarna och tjänsten kan således komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Om du har några frågor, så hör av dig. Vi ser mycket fram emot din ansökan.

OM FÖRETAGET

Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

Publicerad 2021-02-22

Ansök nu